новини

ХИДРОПОНИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИ ГРАДИНАРИ

Хидропоника е наука за отглеждане на растения без почва. За растежа им се използва хранителен разтвор от естествени елементи, необходими за растежа на растенията в почвата.

Предимството на тази технология е, че растенията не биват ограничавани от плевели, вредители, почва или болести. Друго предимство е, че растенията нямат нужда да развиват голяма коренова система с дълги корени, за да си набавят необходимите хранителни вещества,минерали и влага. Това пък спомага на надземната част да расте по-бързо и в по-големи размери.

Когато се използва хидропоника, оранжерията се превръща в земеделска фабрика, с изчислителни процеси и знания. Лесно могат да бъдат предвидени производствените графици и количеството на продукцията.

От друга стана хидропонното отглеждане изисква повече грижи и немалки инвестиции. Резултатите обаче не разочароват.

Има различни видове хидропонни системи. Те са разделени според различните приоритети при отглеждането. Идентичния фактор е циркулацията на хранителния разтвор и доставянето на кислород на корените.

От съвсем скоро се наблюдава засилен интерес от голям брой хора, които предпочитат този начин на отглеждане на продуктите си в домашни условия. Търсенето на вертикални хидропонни системи от общността за екологично чисти продукти е основен фактор за растежа на тази тенденция.

Отглеждането на растенията в хидропонна система позволява на производителите да знаят точно какво се е случило по време на растежа на растенията, и могат да гарантират, че не са използвани пестициди, които са така вредни за хората и природата.

Хидропониката е отличен метод за отглеждане на ягоди,марули,билки,цветя и много други култури в домашни и професионални условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *