новини

ОРАНЖЕРИИ

Зеленчукопроизводството при домашни условия винаги е за предпочитане, още повече ако разполагате с голям двор. Гарантирате на Вас и семейството си употребата на екологично чисти продукти. Вкуса на домашната реколта наистина няма нищо общо с тези, които купуваме от големият хипермаркет. За съжаление обаче не можете целогодишно да берете плодовете на труда си, ако не разполагате с условия за това.

Много градинари отглеждат зеленчуци в парници и оранжерии. Това е един повече от оптимален вариант да произвеждате качествена храна почти през цялата година.  Много актуални през есента и началото на пролетта са поликарбонатните  Хоби оранжерии.Те са достъпни и не чак толкова скъпи колкото предполагате. За оранжерии цената се определя най-вече в зависимост от това какъв вид ще е оранжерията и какво покритие ще сложите върху металната конструкция. Принципно дългогодишните градинари залагат на металните такива, поради факта че имат възможност да използват по-дълъг период от време. Цената при оранжериите е различна ако я затворите със стъкло, поликарбонат, армофол или пък найлон. Най евтин вариант е този с полиетилен. Недостатъка тук е, че самият материал не е достатъчно издръжлив на по-сурови атмосферни условия и температурните разлики вечер и през деня са доста големи. Ако не успеете да нормализирате температурата вътре има опасност растенията, които отглеждате да загинат. Цената на найлона е ниска, но грижите, които трябва да полагате са в пъти повече, ако например заложите на поликарбонат. Цените при оранжерии с такова покритие са с малко по-висока цена, но инвестицията която ще направите е доста добра. Тези  са много подходящи за подготовката на разсади, зеленчуци и цветя, особено когато метеорологичните условия не позволяват това да се направи на открито.

Оранжериите, които предлагаме са подходящи за всеки сезон. Изработени са от поцинковани метални профили или тръби, които гарантират стабилност и здравина на конструкцията. Материала не е податлив на корозия, което е допълнително предимство и предполага по-дългото използване.

Предимствата да имате оранжерия са доста и сега ще насочим вниманието Ви към някои от тях.  На първо място е факта, че на открито много по-късно можете да берете плодовете на труда си. С отглеждане на различни култури в оранжерия се удължава периода, в който можете да се наслаждавате на набраните зеленчуци. Като друг плюс ще отбележим, че сами можете да осъществявате контрол върху климата вътре в оранжерията. За съжаление, ако растенията са на открито няма как да ги предпазите от проливен дъжд, ураганен вятър или пък ниски температури. Естествено ще трябва да заплатите съответната цена за това, но още веднъж подчертаваме, че е желателно да гледате на това като на дългосрочна инвестиция, а не като пари които са хвърлени на вятъра.  Друго предимство за използване на качествена оранжерия е това, че предпазвате културите от вредители. Изолирането от разпространението на болести също е важно. Като цяло всичко това води до по-високи добиви и качествена продукция.

За хора, които се занимават по-професионално  с отглеждане на разсад и зеленчуци предлагаме и допълнителни продукти, с които да оборудват своите оранжерии. Цената не е висока , а предимствата достатъчни , за да се възползвате от тях. Такива са поставяне на система за охлаждане с водна мъгла,система за микродъждуване,система за капково напояване, които гарантират оптимално и точно количество вода за всяко растение,а също и понижаване на температурата в оранжерията и повишаване на влажността.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *