Системата е базирана на АЕРОПОННАТА ТЕХНОЛОГИЯ  – най-модерната земеделска техника за отглеждане на растения без почва.

VERTIKAL GARDEN ни позволява да постигнем максимална ефективност на единица площ благодарение на патентовани, специално проектирани аеропонни модули, добавени един към друг. Хранителния разтвор и вода, подадени от дъното, се издигат по средата на модула, влизат в горния разпределител-сепаратор и се изливат през него, преминавайки през всяка саксийка, подхранвайки растенията с хранителен разтвор и  вода. Неизползваната течност се връща обратно в резервоара . Така растенията имат непрекъснато достъп до циркулиращия хранителен разтвор и въздух . Растенията растат много бързо без стрес, защото имат постоянен достъп до хранителни вещества и вода.

Вертикалната Аеропонна системата  използва  естествени йонни,минерали, което спомага за по-вкусни, питателни, бързо растящи растения, които не съдържат химикали. Продуктите, които се произвеждат чрез системата  са много търсени от ресторанти и фермери и предлагат отлично съотношение цена/качество.

Системата  позволява на всеки да започне да отглежда зеленчуци почти навсякъде, дори на покрива, като предлага местни, пресни, питателни, здравословни продукти без химикали.

VERTIKAL GARDEN е патентована вертикална аеропонна система за производство на храни, предназначена за градски оранжерии, покривни градини и търговски оранжерии. Благодарение на вертикалния си дизайн, системата е много компактна и енергийно ефективна.

Системата има модулна структура на площ от 50 x 50 см  може да се подрежда и разширява. В идеална конфигурация от 12 етажа можете да отглеждате до 96 растения на една кула.

КАК РАБОТИ „VERTIKAL GARDEN“

Растенията растат в каменна вата. Когато вашите разсади са готови (обикновено около три седмици след поникването), можете да ги поставите в саксийките.

Напълвате 45-литровия резервоар за вода в основата със смес от минерали и вода.Потопяема помпа с ниско напрежение вътре в резервоара , изтласква хранителния разтвор през малка централна тръба до върха на вертикалната кула. . Хранителният разтвор се спуска каскадно в корените на растенията, филтрирайки се във вътрешността на саксиите. Таймерът повтаря този процес непрекъснато (обикновено на стъпки от 15 минути), за да осигури на растенията идеалното количество кислород, вода и хранителни вещества за идеалния период от време.След 40 – 45 дни растенията са готови за прибиране на реколтата!С изключение на няколко дребни задачи по поддръжката като проверка на нивото на водата в резервоара и добавяне на хранителен разтвор системата не изисква значителна поддръжка.

С „VERTIKAL GARDEN“ системата ще се насладите на повече домашни продукти, събрани за кратко време в сравнение с конвенционалното земеделие.

Такава система може да бъде изграждана в стандартна оранжерия, навън в градината, в затворени помещения(гараж,склад,подземни помещения) при добавяне на специалното ни LED осветление  FLEXTECH

 

НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ ВИСОКОКАЧЕСТВЕН РАСАД ОТ ЦЕЛОГОДИШНИ ЯГОДИ СОРТОВЕ „ВИВАРА,АНИЯ,САН АНДРЕЯС И ДРУГИ.

 

Системата Aeroponic VerticalPizaGarden

 

Ръководство за отглеждане на Ягоди

 

Проектираме и изграждане професионални аеропонни системи за промишлено производство на ягоди,марули,билки и други култури. Предоставяме технологии на отглеждане и хранителни разтвори. За информация и оферти сме на ваше разположение.

 

Професионална система